ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ      
 aaa
Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Ευβοίας συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τον 2ο Αγώνα Δρόμου 21,1 χλμ. Ερέτρια - Χαλκίδα «Ληλάντιος Ημιμαραθώνιος», Σκυταλοδρομία 20χλμ (2 Χ 10χλμ) και Αγώνα Δρόμου 5χλμ, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), και με υποστηρικτές τους Δήμους Ερέτριας και Χαλκιδέων.
Ο αγώνας θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων από τις εγγραφές θα διατεθεί για την αγορά αθλητικού εξοπλισμού σε σχολεία της περιοχής. 
 
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 4 Ιουνίου 2023
 • Αγώνας 21,1 χλμ:
  • Εκκίνηση: 08:00 π.μ. Ερέτρια
  • Τερματισμός: Παραλία Χαλκίδας (στρογγυλό) 
 • Σκυταλοδρομία 20 χλμ ( 2 X 10 χλμ) :
  • Εκκίνηση: 08:15 πμ Ερέτρια
  • Τερματισμός: Παραλία Χαλκίδας (στρογγυλό)
 • Αγώνας 5 χιλιομέτρων Εκκίνηση 08:15πμ - Εκκίνηση-Τερματισμός: Παραλία Χαλκίδας (στρογγυλό)

 

Η χρονομέτρηση θα γίνει ψηφιακά με chip στο δρομικό παπούτσι. 
Τα αποτελέσματα θα παρουσιάζονται σε πραγματικό χρόνο, θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα, ενώ μήνυμα με τον προσωπικό χρόνο καθενός θα αποσταλεί αμέσως μετά τον τερματισμό. Παρέχεται υπηρεσία live streaming κατά τον τερματισμό. Τα οριστικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν αφού ελεγχθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα. 
 
Σταθμοί ανεφοδιασμού και υδροδοσίας στα 5χλμ , 10χλμ , 15χλμ , 18χλμ και στον τερματισμό.
ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
 • Αγώνας 21,1 χλμ: 20€
 •  Σκυταλοδρομία 20 χλμ ( 2 X 10 χλμ): 12€ / άτομο
 • Αγώνας 5 χιλιομέτρων: 8€
ΛΗΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 21/05/2023
 
ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ
Συνολικά οι παροχές στο δρομέα με την ολοκλήρωση της εγγραφής του είναι οι ακόλουθες:
 1. Αριθμός συμμετοχής του αθλητή.
 2. Ψηφιακή χρονομέτρηση με τσιπ.
 3. Αναμνηστικό εγχαραγμένο μετάλλιο.
 4. Αναμνηστικό τεχνικό T-Shirt
 5. Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών τζελ
 6. Ιατρικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα.
 7. Μεταφορά των δρομέων στην αφετηρία από την Χαλκίδα και επιστροφή μετά το τέλος του αγώνα.
Για την εξυπηρέτηση των δρομέων την ημέρα του αγώνα θα υπάρξουν λεωφορεία της διοργάνωσης τόσο για τη μεταφορά των δρομέων από την Χαλκίδα προς την Ερέτρια για την εκκίνηση του αγώνα 21χλμ και σκυταλης 20χλμ, όσο και για μετακίνηση των δεύτερων αθλητών προς το σημείο αλλαγής της σκυτάλης και η επιστροφή των πρώτων γίνεται με όχημα της διοργάνωσης. 
Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν το πρωί της Κυριακής από την Χαλκίδα για την Ερέτρια από τις 7:00 έως τις 7:30 π.μ. αυστηρά και μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, λεωφορεία θα επιστρέψουν δρομείς στην Ερέτρια αμέσως μετά τις απονομές (στις 13:00 μ.μ. περίπου).
 • Οι αριθμοί και τα πακέτα συμμετοχής παραλαμβάνονται αυτοπροσώπως από τους εγγεγραμμένους δρομείς αποκλειστικά με την επίδειξη ταυτότητας ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ. διαβατήριο, άδεια οδήγησης). Ο εγγεγραμμένος δρομέας μπορεί να εξουσιοδοτήσει άλλο άτομο να παραλάβει τον προσωπικό αριθμό και το πακέτο.
 • Αντικατάσταση δρομέων και/ή αλλαγή απόστασης του αγώνα που έχει επιλέξει ο εκάστοτε συμμετέχων δεν είναι δυνατές σε καμία περίπτωση κατά την παραλαβή των αριθμών και πακέτων συμμετοχής. Στη γραμματεία της διοργάνωσης είναι δυνατή μόνο επικαιροποίηση των στοιχείων του ήδη εγγεγραμμένου δρομέα και διόρθωση επιμέρους προσωπικών του στοιχείων.
 • Αριθμοί συμμετοχής και/ή πακέτα συμμετοχής δεν αποστέλλονται σε καμία περίπτωση ταχυδρομικώς ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο στους δικαιούχους.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
Όσοι δρομείς επιθυμούν μπορούν να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στον ατομικό τους σάκο και να τον παραδώσουν στο όχημα, που θα υπάρχει ειδικά γι’ αυτό το σκοπό στην αφετηρία του αγώνα, αφού πρώτα τοποθετήσουν τον αυτοκόλλητο αριθμό που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους και το chip χρονομέτρησης από τη γραμματεία του αγώνα.
Η παράδοση των προσωπικών αντικειμένων θα πρέπει να γίνει το αργότερο 20 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα. Η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων, αμέσως μετά τον τερματισμό, θα γίνεται από τους ίδιους τους δρομείς και από συγκεκριμένο φυλασσόμενο σημείο, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους χρονομέτρησης.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Οι δρομείς θα πρέπει να τοποθετήσουν σε ευδιάκριτο σημείο τον αυτοκόλλητο αριθμό συμμετοχής και ο σάκος τους θα πρέπει να είναι καλά κλεισμένος. Επίσης συστήνεται να μην περιέχει σημαντικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα καθώς οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειάς τους.
Οι αθλητές που αγωνίζονται στον Αγώνα Δρόμου 21.1 χλμ Ερέτρια – Χαλκίδα «Ληλάντιος Ημιμαραθώνιος» χωρίζονται σε ηλικιακές κατηγορίες, σύμφωνα με τα παρακάτω:
ΑΝΔΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1. έως 39 ετών
2. 40-49 ετών
3. 50-59 ετών
4. 60-69 ετών
5. 70 ετών και άνω
 
* Οι νικητές γενικής κατηγορίας εξαιρούνται από τις βραβεύσεις ηλικιακών κατηγοριών. Κατηγορία θα συγκροτείται εφόσον συμμετέχουν τουλάχιστον 6 αθλητές. Σε περίπτωση μη συγκρότησης κατηγορίας, οι αθλητές εντάσσονται στην προηγούμενη κατηγορία. 
 
Στην σκυταλοδρομία 20χλμ κάθε ομάδα θα αποτελείται από 2 αθλητές / αθλήτριες που ο καθένας / καθεμία θα καλύψει απόσταση 10χλμ.
Οι ομάδες δύναται να συγκροτηθούν:
•Από 2 άνδρες - αθλητές για την κατηγορία των ανδρών.
•Από 2 γυναίκες - αθλήτριες για την κατηγορία των γυναικών.
•Από 1 άνδρα και 1 γυναίκα για την μικτή κατηγορία.
 
Στην κάθε κατηγορία θα υπάρξει ξεχωριστή κατάταξη και βράβευση των τριών πρώτων ομάδων.